Info

Om Camp Roslagen
Camp Roslagen är ett idrottsläger där barn och ungdomar mellan 6-13 år är välkomna att uppleva rörelse och glädje tillsammans. Barnen väljer en huvudidrott som de vill utföra under lägrets gång, barnen får dessutom möjlighet till att testa en rad andra olika idrotter, prova på idrotter. Detta för att vidga barnens vyer och visa att det finns rörelseglädje i massa olika former samt att det finns något för alla. Samtliga idrotter som presenteras under CR-veckan är via föreningar som är verksamma inom Norrtälje kommun.

Camp Roslagen ger deltagarna möjlighet att prova på spännande idrotter och lära känna massa nya vänner. Med engagerade ungdomsledare som representerar föreningarna från vår kommun, skapas bästa möjliga idrottsupplevelse för samtliga deltagare i Camp Roslagen.

Bakgrund
Camp Roslagen grundades hösten 2010 utav engagerade personer som ville förändra och förbättra idrotten i Roslagen. Grundarna till Camp Roslagen är Adam Persson från Norrtälje kommun, BKV:s dåvarande ordförande Lennart Lundin, Tobias Lindström Sportchef i BKV, Margareta Spång ordförande i Rånäs4H samt representanter från RF SISU Uppland.

Målet med Camp Roslagen är att sprida RÖRELSEGLÄDJE och att öppna barnens ögon för några utav de idrotter som erbjuds i Norrtälje kommun. Idag kan det inom väldigt många sporter vara för mycket fokus på tävling, Camp Roslagen vill framhäva glädjen med idrotten. Camp Roslagens ledord är därför Rörelse och Glädje tillsammans!

Camp Roslagenteamet tillsammans med våra initiativtagare, sponsorer och samarbetspartners välkomnar dig till en vecka med fullt ös och Rörelseglädje! Med Rörelse, Glädje, Tillsammans!

Information inför och under Camp Roslagen:

Förkunskapskrav
Vi vill att alla barn ska känna rörelseglädje och känna att det finns något för alla. Därför har vi inga eller låga krav på förkunskaper till de olika idrotterna.

Deltagare i Camp Roslagen behöver inte tillhöra någon förening eller ha testat på idrotterna tidigare, Camp Roslagen bedrivs för att vara välkomna alla som vill uppleva Rörelseglädje!

Önskar man att fortsätta med idrotterna man har testat på under Camp Roslagen eller utöka sina kunskaper hänvisar vi till föreningarnas specifika idrottsskolor eller träningar. Kontaktuppgifter till föreningarna som har varit verksamma under Camp Roslagen skickas ut till samtliga deltagare efter avslutad CR-vecka.

Allergier och måltider
I samband med anmälan skriver man in eventuella allergier eller annat som ledarna bör känna till för att göra deltagandet på Camp Roslagen bästa möjliga.

Camp Roslagen tillhandahåller såväl lunch som mellanmål under veckan. Vid anmälan skall eventuell allergi anges. Föreligger allergi (som är föranmäld vid anmälningstillfället) hos det enskilda barnet stödjer Camp Roslagen denne i att de måltider och mellanmål som serveras under Camp Roslagens regim inte utgör någon allergiutlösande fara.

Camp Roslagen rekommenderar barnen att inte nyttja den närliggande restaurangens godisförsäljning, dock åligger ansvaret för detta barnen och deras vårdnadshavare själva.

Värdesaker
Camp Roslagen tar inget ansvar för försvunna värdesaker under Camp Roslagen veckan. Alla föremål som hittas kommer samlas upp och kommer finnas i en kvarglömt-låda på Norrtälje Sportcentrum.

Skador och krishantering
Om olyckan skulle vara framme har Camp Roslagen vuxna på plats för att ta hand om detta. Ledarna kommer genast att få hjälp med att ta hand om situationen och berörda målsmän kommer kontaktas via lämnade kontaktuppgifter. Därav är det viktigt att ni säkerställer att samtliga kontaktuppgifter är korrekt ifyllda. Deltagare och ledare på Camp Roslagen är försäkrade via Folksams idrottsförsäkring, om något skulle hända under CR24 vänligen kontakta BKVs kansli för försäkringsärenden, telefonnummer: 0176-57107. Camp Roslagen rekommenderar alla att ha en giltig hemförsäkring och tar inget ansvar för försäkringsbolagens bestämmelser.

Frånvaro
Skulle barnet missa någon av dagarna på Camp Roslagen på grund av sjukdom rekommenderar vi att man skickar ett mail till camproslagen@gmail.com senast 08.45 samma dag som frånvaron kommer ske.

Meddela, namn, huvudidrott och vilket år barnet är född. På detta sätt kan vi meddela respektive ledare i tid. Skulle man missa detta, går det bra ändå, eftersom vi använder oss av närvarolistor. Varje morgon och eftermiddag prickar ledarna för vilka barn som är närvarande under lämningen-och hämtningen på konstgräset.

Betalning
Ordinarie deltagaravgift: Deltagaravgiften för CR24 är 1450 kr.
Vi har begränsat antal platser och det brukar vara snabb åtgång.
Sista anmälningsdag till CR24 är den 31/5, om det inte blivit fullbokat innan dess.

Betalning sker i samband med bokningen till Camp Roslagens konto via DIN KURS.

Syskonrabatt: För syskon från samma familj betalar första barnet det ordinarie priset. Resterande syskons deltagaravgift subventioneras med 200 kr.

CR-Fritids: Önskas fritidsplats under CR-veckan tillkommer en kostnad på 300kr.
Lämning i Stora konferensen på Norrtälje Sportcentrum från kl. 07.30-09.30 samt hämtning från kl. 15.30-17.00 stora konferenslokalen på  Norrtälje Sportcentrum.
Fritids öppet måndag – torsdag (endast morgonfritids avslutningsdagen tors 20/6).

Återbetalning
Betalningen för Camp Roslagen är bindande.
Ångrar du din bokning och avbokar innan 31 maj 2024 – drar vi av 300 kr viket utgör en anmälningsavgift för direkta kostnader vilka uppkommer i samband med din anmälan; beställd mat, material och platsen barnet är anmäld till. Summan på 300 kr är därmed inte återbetalningsbar (Har du anmält CR-fritidsplats motsvarar fasta kostnader 500 kr).

Skulle ditt barn vara sjuk någon enskild dag, kommer ingen återbetalning att ske.

Undantag gäller vid följande scenario:
Barnet är sjukt eller skadad och kan inte närvara på Camp Roslagen – kontakta då BKV kansli.